Dax Riggs – Say Goodnight To The World

Dax-Riggs_st.jpgDe vergelijking met andere vocalisten die huns ondanks de blues diep in hun ziel mee torsen, ligt voor de hand. Denk aan Layne Staley, denk aan Mark Lanegan. Dax Riggs, ooit als metalhead een carrière gestart, is er ook zo eentje. Say Goodnight To The World is niet zijn eerste soloplaat, maar wel het album waarmee hij mij voor het eerst bereikt heeft. En hoe. Met een track als “Let Me Be Your Cigarette” (ik zie Iggy Pop al schateren van het lachen) verwijst hij misschien al te opzichtig naar de zwart-wit clown op de hoes. Iets dat ook op zou kunnen gaan als je op het hoesje ontdekt dat hij Heartbreak Hotel speelt. Maar als je zijn versie van deze klassieker hoort, besef je dat hij het meent. De bijna onder zijn eigen bekendheid bezwijkende cover wordt door Dax Riggs met zoveel intensiteit gereanimeerd dat het bijna pijn doet. Tracks als het stoner-achtige “I Hear Satan” bewijzen dat de man ook op zijn eigen merites als liedjesmaker beoordeeld kan worden en ook dan bewijst dat hij serieus werk maakt van het verdrijven van de spokeni n zijn hoofd. Naast blues heeft Dax Riggs een voorliefde voor glam, ouderwetse hardrock en curieuze geluidjes in zijn arrangementen. Daar moet je wel een koptelefoon voor opzetten. Met de volumeknop een eind naar rechts.


Mij=Fat Possum / Bertus

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven