DrSjaak – Radio Sessies

Dr Sjaak - Radio SessiesOver de eerdere eigen beheer-releases van DrSjaak was ik door de bank genomen erg positief. Ik was bang dat de bekendheid van DrSjaak beperkt was gebleven tot een enkele gelukkige die een cd toegestuurd kreeg, want verder heb ik nooit iets over ze gelezen of ergens iets van ze gehoord. Ik vreesde dat het Heerlense duo slechts locale faam genoot. Dit blijkt niet helemaal juist, want naast sessies die ze opnamen voor Radio Limburg (ze zingen zelfs in het Limburgs), waren ze ook te horen op Radio1. Dit was in het programma Nacht Van Het Goede Leven waar ze maandelijks een bijdrage leverden in de vorm van een lied met een door de luisteraars gekozen onderwerp. Op Radiosessies staan veertien tracks die uit de opnames voor Radio Limburg en de KRO gekozen zijn. Het manco van de eerdere releases die ik ken mis ik gelukkig: er zitten geen tekstueel tenenkrommende nummers tussen. Het enige dat mij toch wel wat irriteert is een van de stemmen van de heren die de openingstracks zingt. Oorzaak: het klinkt te geforceerd. Niet iedereen is de zanger van VanKatoen. Gelukkig geldt dit geforceerde zingen niet voor alle nummers. Misschien komt dit wel doordat deze zich hier qua stijl niet voor lenen. Het sterke aan de eerdere releases mis ik ook, want een briljante mix heb ik niet kunnen ontdekken. Er zitten geen uitschieters meer tussen en dat is dus jammer. Radiosessies beschouw ik maar als een tussendoortje, de volgende keer wil ik het ultieme DrSjaak-album, want het talent moet er toch echt uitkomen. Knallen mannen, wees niet ‘bang, bang, bang’!


mij=Eigen Beheer

2 Comments

 1. Stonehead

  Hallo,
  ben een zeer grote fan van het programma ‘n8cht van het goede leven’, had ook eerder nog niet van drSjaak gehoord. Wat ik inmiddels wel weet is dat drSjaak mensen graag op het verkeerde been zet. Het is ook geen ‘band’ maar een internet project. De nummers van ‘radiosessies’ zijn grotendeels live opgenomen, producers zijn ‘t, filmmakers en schrijvers, tis maar dat je het weet.
  Mike
  Mike, het is duidelijk dat het geen band is in de normale zins des woords. Wel klinkt het soms als een band. Soms inderdaad ook meer als producers. Interessant vind ik ze zeker, ik mis hier echter het briljante, maar heb de hoop dat dit goed komt.
  Documentaire op de website van die kerels is bijzonder goed.
  Jammer genoeg zie ik nergens waar ik de CD kan kopen????
  Tijd voor een interview??!!
  Vriendelijke groet,
  Bert Maas
  @Bert: interviewers hebben we nooit genoeg. Interesse?
  Schijnt uit elkaar te zijn…
  http://twitter.com/#!/MarcoKalnenek/status/39745390525943808

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top