Grand Magus – Hammer Of The North

Grand Magus - Hammer Of The NorthEigenlijk kan ik voor het grootste deel de vorige recensie pakken. Want veel is er niet veranderd in het universum van Grand Magus, onze Zweedse metalvrienden. Ze leven nog steeds in de overgang van de jaren zeventig naar de jaren tachtig en heel veel andere platen van die van Black Sabbath en de gehele New Wave of British Heavy Metal worden er niet gedraaid. Maar is dat erg? Natuurlijk niet! Als je het kunstje namelijk zo goed kunt als Grand Magus, waarom zou je je dan vernieuwen? Zie een AC/DC, zie een Motörhead en zie een Iron Maiden. Het enige dat veranderd is, is dat zanger Janne “JB” Christoffersson, uit zijn andere band, Spiritual Beggars, is gestapt en zich nu volledig op Grand Magus richt. Wellicht om deze band wat meer op te stoten in de vaart der volkeren, want na mijn vorige recensie is er nog een vierde plaat verschenen, die File Under volledig gemist heeft. Die zoeken we nog wel eens op, al zal ik niet verrast worden door die plaat. Want nogmaals, als je het zo goed kunt als Grand Magus, waarom zou je dan veranderen. Dus spijkerjackie aan, airguitar om, pink en wijsvinger omhoog en meebangen op Hammer of the North! Gewoon lekker ouderwets…


mij=Roadrunner / CNR

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top