Joel Plaskett – Three To One

Joel Plaskett - Three To OneIemand die zijn eigen naam als artiestennaam voert en op de foto toch wel ouder dan dertig jaar lijkt, moet wel een verleden hebben in een of andere band. Dit geldt dus ook voor de Canadees Joel Plaskett, maar ik ken hem nergens van. Zijn bandverleden schijnt in Thrust Hermit te liggen, een alternatieve indieband. Het zal. Ook is hij al een tijdje solo, vanaf 1999 om precies te zijn. Hij bracht tot op heden drie albums uit, waarvan de laatste uit 2009 stamt getiteld Three. Toepasselijk. Het getal drie was kennelijk zo imposant dat hij een album vol drie-grappen stopte. Zo staan er veel songs op met drie dezelfde woorden, bijvoorbeeld “Run, Run, Run”, “Rewind, Rewind, Rewind” en “Deny, Deny, Deny”. Ook tekstueel zijn er nodige grollen. Alsof dat nog niet genoeg is, bestond het album ook nog uit drie cd’s. Three To One is een uittreksel van Three voor de niet-Canadese markt, want daar lag Three nooit in de winkels. Dat lijkt me geen verkeerde keuze, want ook al is deze muzikale broer van Tom Petty, Paul McCartney, Bruce Cockburn en John Mellencamp geen vervelende, drie cd’s lijkt mij wel wat overdreven. Op een cd kun je echter prima horen dat Plaskett een singer-songwriter is die zijn vak serieus neemt.


mij=Blue Grace Music

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top