Justin Townes Earle – Harlem River Blues

Justin-Townes-Earle_Harlem-River-Blues.jpgHet is niet alleen de achternaam die hij van zijn vader heeft gekregen, maar ook de muzikale genen en een voorliefde voor genotsmiddelen. Een paar weken geleden maakte Justin Townes Earle bekend zijn tour uit te stellen om zich op te laten nemen in rehab. Daarnaast is zijn tweede naam afkomstig van grootmeester Townes Van Zandt – een nog groter muzikant en zo mogelijk nog groter liefhebber van genotsmiddelen. Dan ben je voorbestemd, zou je denken. Harlem River Blues is inmiddels al het derde album van Earle junior en net als bij de vorige twee platen zal lof zijn deel zijn. En terecht. Want – en ook hierin lijkt hij op zijn vader – Justin Townes Earle is een vakman als het gaat om liedjes schrijven. En net als Earle senior is hij bereid om verder te kijken dan het standaard singer/songwriter-idioom. Van rockabilly (‘Move Over Mama’), via country (‘Wanderin’) en folk (het titelnummer) naar bluesrock (‘Slippin And Slidin’), het blijft allemaal even natuurlijk klinken. Hoe oneerlijk het ook mag zijn om de naam van zijn vader (en die van Townes Van Zandt) als ijkpunten te nemen: er is een verschil met deze twee. Justin Townes Earle mist de pregnante stem van beide helden. Maar er zijn veel muzikanten die een moord zouden doen voor een klein beetje van het vakmanschap van zoonlief.


mij=Bloodshot / Bertus

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top