Movie Star Junkies – A Poison Tree

Movie Star Junkies - A Poison TreeEen kleine twee jaar terug was ik een beetje aan het mopperen dat niemand mij verteld had dat The Dead Brothers ermee gestopt was. Ik dacht in eerste instantie dat zij met Movie Star Junkies een doorstart gemaakt hadden. Dit bleek onjuist. Het leven gaat echter door en anno 2010 is er een tweede album van Movie Star Junkies getiteld A Poison Tree waarbij ik ook weer aan de dode broers moet denken. Op de website van hun label Voodoo Rhythm zie ik echter staan dat The Dead Brothers weer springlevend zijn en dat er zelfs een nieuw album uit is. Het was even langs mij heengegaan. De nieuwe Movie Star Junkies is echter niet langs mij heengegaan (dank u distributeur!), en ik moet zeggen dat ook dit album net als hun debuut weer een fijne is. De Italianen van Movie Star Junkies nemen je mee naar hun vergiftigde wereld die muzikaal refereert aan die van The Gun Club, Nick Cave en The Doors. Vreemd genoeg moet ik ook denken aan de Asterix en Obelix-scene waarin zij plaats hebben genomen als slaaf op een piratenschip en de pauken ritmisch het tempo hoog houden. Dat het niet goed afloopt met het schip mag duidelijk zijn. Maar juist dat ritme is hier de perfecte begeleiding van een zanger die klinkt alsof hij zijn verhaal vanaf een schip zingt dat wilde stormen doorstaat. Dat is dan weer niet vreemd als je weet dat de voorganger gebaseerd was op het leven van Herman Melville, schrijver van Moby Dick. Oppassen dus voor deze heren!


mij=Voodoo Rhythm / Clearspot

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top