Nervous Nellie – Why Dawn Is Called Mourning

Nervous Nellie - Why Dawn Is Called MourningMenig Nederlandse man zal verzuchten ‘vrouwen’, maar er iets zinnigs mee doen dat laten ze achterwege. Sukkels zijn het, helaas. Bij de Zweden ligt dit anders, ik weet zeker dat er geregeld een verbond wordt gesloten tussen een groep mannen waar ze gezamenlijk het probleem ‘vrouw’ verwerken en een avondje grienen, met behulp van eigen gemaakte alcoholische dranken, eindigt in een groot feest. De volgende dag komen de mannen dan bij elkaar om de opgedane energie om te zetten in geinige folkpopliedjes waar het onderwerp uiteraard weer de vrouw is. Deze mannen proberen dan hun vleugels uit te slaan naar andere Europese mannen en zetten dan voet aan wal op de podia. Ik noem hier Friska Viljor, omdat zij veel succes hebben bij onze oosterburen. Ook noem ik (Nervous Nellie), omdat zij nu een album uitbrengen bij het Duitse Hazelwood-label. Er waren al eerdere releases, maar het duurde kennelijk even voordat ze opgepikt werden. (Nervous Nellie) is een band die het begrepen heeft, wat wij nodig hebben zijn aanstekelijke liedjes gebracht met een glimlach. Het album Why Dawn Is Called Mourning had zo van Friska Viljor kunnen zijn, luister alleen maar eens naar de stemmen van Jonzon en Johnson. Ik vergeef het ze, want dit album zet je voor je plezier keer op keer op.


mij=Hazelwood / Rough Trade

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top