Po' Girl – Follow Your Bliss

Po Girl - Follow Your BlissDeze plaat is al even uit, maar soms gaat het nu eenmaal niet sneller. Dat is dit geval helemaal niet erg, want nu het buiten langzamerhand herfst wordt, zijn er vast wel lezers die ernaar verlangen om zich bij de open haard te nestelen met een goed glas wijn erbij. Hier hoort dan muziek bij die warmte uitstraalt, maar bovenal sfeer kent. Follow Your Bliss van het Canadese Po Girl is hiervoor een prima kandidaat. De band bestaande uit twee dames en twee heren maakt alt.country-folk-jazz. De dames Allison Russell and Awna Teixeira schreven de liedjes en wisselen de zangpartijen af tussen solo en meerstemmig. Het is een heerlijk duo en samen de rest van de band bespelen ze van alles, van banjo tot klarinet en alles daartussen. Nog even wat muzikale referenties: Dolly Parton, Mary Gauthier, Indigo Girls, The Corrs en Ilse DeLange. Met deze namen denk ik ook wel aan te kunnen geven voor wie deze schijf niet bestemd: voor hen die van het opstandige in de muziek houden. Braaf is het namelijk wel, maar wie daar tegen kan heeft er een interessante cd bij in zijn collectie.


mij=Po'Girl / Lucky

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven