Rachelle Spector – Out of my Chelle

Rachelle Spector - Out of my ChelleDe CV van Rachelle’s wettige echtgenoot Phil moge zo bekend zijn dat ik me hier beperk tot drie titels: “Be My Baby”, ”River Deep Mountain High”, ”You’ve Lost That Loving Feeling”. Goed, dat hebben we gehad. Dat Phil nu zucht achter de tralies na de moord op actrice Lana Clarkson is ook uitgebreid in alle media vermeld dus dat hebben we bij deze ook gehad. We hebben het hier namelijk over dit door hem geproduceerde album dat zijn derde echtgenote Rachelle onlangs uitbracht en dat ik nu enige malen heb beluisterd met meer dan gemiddelde aandacht, uiteraard vanwege mijn voorliefde voor het overgrote deel van Phil Spectors oeuvre. Opgenomen terwijl de rechtszaak liep is dit dus (waarschijnlijk) het laatste wapenfeit dat we ooit van Phil nog gaan horen gezien de 18 jaar die hij nog moet zitten. En is het een waardig slotstuk aan de imposante carrière van de meester-producer? Ik ben bang van niet. Er gaan geruchten dat Phil eigenlijk helemaal niet zoveel met deze opnames heeft gedaan en eerlijk gezegd zou me dat ook niet verbazen. Maar goed, hij heeft laten weten uitermate trots op dit album en zijn vrouw te zijn dus dat zal wel niet gelogen zijn. Rachelle heeft een prettig maar weinig opvallend stemgeluid, de liedjes zijn catchy en poppy (Madonna-esque met een vleugje R&B hier en daar) maar het blijft allemaal niet echt goed hangen. Als ik dit album in handen zou hebben gekregen als een setje anonieme demo’s van een Idols-deelneemster had ik het zelfs niet afgeluisterd. De single “Here in my Heart” zou op de radio nog wel aardig kunnen scoren misschien en ook de ballad “Baby Believe” komt net iets boven het maaiveld uit door maar verder… het is allemaal best leuk maar heeft met geniale liedjes en producties niets van doen.


mij=Genius 4Ever

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top