Seu Jorge And Almaz – Seu Jorge And Almaz

Seu Jorge & Almaz - Seu Jorge & AlmazIs hij nu een muzikant die graag acteert of een acteur die graag wat bijbeunt als muzikant? Seu Jorge is muzikant. De Braziliaan poept heel wat ideeën op cd en doet dat voortreffelijk. Hij pakte al eerder traditionele samba’s aan, wist een eigen draai te geven aan baille-funk en wist David Bowie-songs in het Portugees te vertalen. Met deze plaat werkt hij samen met Almaz, een trio dat ergens tussen Mogwai en Giant Sand in hangt. De songs zijn geen van allen nieuw. Of het zijn Jorge’s songs uit andere persoonlijke projecten of het zijn covers zoals Kraftwerks “The Model” of Michael Jacksons “Rock With You”. Waar Seu Jorge voorheen nog klonk als een kruising tussen Bill Withers en Barry White, daar heeft op deze schijf de man een zwartgalliger karakter meegekregen en lijkt hij op een toonvaste Nick Cave met soul. Andere vergelijkingen die best aardig zijn reppen over Ziggy Stardust die een onderonsje heeft met “The Girl From Ipanema” of een Braziliaanse Serge Gainsbourg. Het klopt allemaal. Jorge heeft samba, soul, dub, funk en crooners in de genen. En of dat nog niet genoeg is, schitterde Jorge in films als City Of God en verzorgde hij de soundtrack voor The Life Aquatic. Sommige mensen hebben al het geluk en talent van de wereld.


mij=Stones Throw / V2

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven