Angelus Aptrida / Insidious Disease / Witchery

Shadowcast - Insidious DiseaseHet lijkt wel of ik de laatste tijd alleen maar baggercd’s voorgeschoteld krijg. Het stapeltje dat ik dan ook van Storm heb toegestuurd gekregen, schuif ik zo lang mogelijk voor me uit en ik probeer me te concentreren op de nieuwe releases waar ik bij voorbaat al weet dat ik het leuk ga vinden. Het is bij mij niet zo dat onbekend maakt onbemind. Ik hou er van om graag nieuwe muziek op cd te ontdekken. Maar dan moet het me ook wel in een keer pakken, of beter nog, me omver blazen.
angelus.jpgClockwork - Angelus ApatridaClockwork - Angelus ApatridaNu wil het geval dat ik drie cd’s van Century Media voor me heb liggen: Shadowcast van Insidious Disease, Clockwork van Angelus Apatrida en Witchkrieg van Witchery. Ik kan nu uitgebreid gaan zitten praten over de sterren line-up van Insidious Disease (met leden van Dimmu Borgir en Napalm Death) of hoe Kerry King op de titeltrack van Witchery’s album meespeelt. Het doet echter niets aan het feit af dat het alle drie zeer saaie metalalbums zijn met voorspelbare riffs, vocalen en grunts die me nergens op het puntje van de stoel zetten. Sterker nog het beste nummer van alle drie de platen is nota bene de Iron Maiden-cover “Be Quick Or Be Dead” van Angelus Apatrida.
 Witchery - Witchkrieg Ik word dan ook een beetje metalmoe van al die bands die maar menen hun werk op de menigte te moeten loslaten. Het is dan ook jammer om te zien dat aan hen ruimte gegeven wordt, terwijl er in donkere kroegen en oefenruimtes zoveel meer talent staat dan dat ik nu op mijn bureaulade heb liggen. Want daar zijn de cd’s beland en daar zullen ze nog heel lang blijven liggen.


mij=Century Media / EMI & Century Media / EMI & Century Media / EMI

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top