Wire – Send

Wire - SendVoor mijn gevoel blijft Wire een band waarover alle geleerden het wel eens zijn dat ze van grote invloed zijn geweest op de gang van zaken in de rockmuziek, maar waarvan dat maar niet tot Jan Publiek door wil dringen, met deerniswekkende cd-verkopen tot gevolg. Send was na een split-up van dik 10 jaar de reünie-cd uit 2003. Met drummer Gotobed, die zichzelf eerder in 1990 ontslagen uit Wire omdat hij zich overbodig achtte in een band die almaar meer het elektronische pad bewandelde. Send werd in 2003 redelijk positief ontvangen, maar was volgens mij geen kaskraker. Daarom verrast de uitgave van een ‘ultimate’-editie me. Op de oorspronkelijke Send-cd laten de Britse veteranen een log bijtend elektronisch rockgeluid horen waar acts als Ministry, Marilyn Manson of Nine Inch Nails zich allerminst voor zouden hoeven te schamen. De manier waarop deze baanbrekers hun oorspronkelijke agressieve punkgeluid uit de jaren zeventig weten te behouden en aan te kleden in een intens industrial jasje is uiterst cool. Send was (of moet ik gewoon is zeggen) zo’n album dat na een seconde al duidelijk maakt dat deze oude vos zijn streken nog lang niet verloren is. De opgetrokken geluidsmuren worden even opengebroken in het afsluitende “99.9”, maar daarin wordt na vier minuten ook weer gewapend beton gemaakt. Op de tweede cd staan onder andere tracks die tot nu toe alleen maar te verkrijgen waren op vinyl en dan ook nog in beperkte oplage. Bizar middelpunt hierop is het curieuze “DJ Fuckoff”, een hypnotiserende steeds sneller gaande kraker die menig DJ inderdaad horendol zou kunnen maken.


mij=Pink Flag / Konkurrent

7 reacties

 1. Hier bestaat een woord voor: geniaal. Dat ze Send maar elk jaar opnieuw mogen uitbrengen.
  fantastisch album, februari in paradiso!
  Ken dit hele album nog niet, maar ga er maar eens achteraan!
  Heel verstandig! En! Er! Komt! Een nieuwe cd!

 2. Hier bestaat een woord voor: geniaal. Dat ze Send maar elk jaar opnieuw mogen uitbrengen.
  fantastisch album, februari in paradiso!
  Ken dit hele album nog niet, maar ga er maar eens achteraan!
  Heel verstandig! En! Er! Komt! Een nieuwe cd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven