Attack! Attack! – The Latest Fashion

attack_attack-latest_fashion.jpgTwee bands met praktisch dezelfde naam, dat is op zijn minst toch bijzonder onhandig te noemen. In het geval van Attack! Attack! betekent dit continu verwarring met Attack Attack! (slechts een enkel uitroepteken). Zeer verwarrend, vooral als het niveauverschil ook nog eens enorm schrijnend is. Zo maakt het Amerikaanse Attack Attack! barslechte ram-metal, terwijl het uit Wales afkomstige Attack! Attack! prima te beluisteren melodieuze (punk)rock speelt. Gelukkig voor mij gaat dit stukje over de Welshmen en kan ik me dus richten op het onlangs verschenen The Latest Fashion. Als opvolger van het vrij geruisloos ontvangen titelloze debuut waren de verwachtingen nu niet direct hooggespannen, en dat kan soms voeding zijn voor een lekkere verrassing. Met wortels in Wales zou je al snel verwachten dat er van die sfeervolle rauwe Britse kroegmuziek gemaakt zou worden. Of als je op de bandnaam af zou gaan verwacht je toch minimaal een furieuze hardcoreband, maar niets van al dat. Op The Latest Fashion staan enkel ongerafelde en makkelijk in het gehoor liggende gitaarliedjes. Geen wereldschokkende zaken dus, wel vakmanschap waar het spelplezier goed op terug te horen is. Het doet me wat denken aan de Foo Fighters, die ook nooit een album hebben gemaakt waar iemand een seconde wakker van heeft gelegen, maar toch altijd garant staan voor kwaliteit en hits. Enige bezwaar is hooguit dat de variatie er halverwege wel wat vanaf is en het daardoor her en der wat saai kan worden. Toch scoort The Latest Fashion een ruime voldoende, omdat het helemaal nog niet zo makkelijk is om gewoon elf goede liedjes op een album te zetten.


mij=Hassle / Suburban

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven