Carlton Melton – Pass It On

Carlton Melton - Pass It OnEen duidelijkere verwijzing naar de invloed waaruit Pass It On is ontstaan had de titel van deze plaat haast niet kunnen hebben. Nog nauwelijks staat de cd aan, of het is al wel duidelijk wat de bandleden voor en tijdens de opnames hebben doorgegeven. Waarschijnlijk was het oefenhok net weer vrijgegeven van de toppen die er enkele dagen hadden gehangen om te drogen, en is de band daarop maar meteen de oogst opgaan roken. Want zelfs alleen al wanneer je naar Carlton Melton luistert, word je zo stoned als een aap. Lome psychedelische rock met lange drones die als de wind rond je hoofd blazen, beheersen voor een goede 70 minuten je kamer. Uit het niets poppen concentrische cirkel is paarse vlakken op die hypnotisch op je in beginnen te draaien. Tegen het eind van de plaat komen zelfs de spreekwoordelijke roze olifantjes de kamer in gewandeld, gevolgd door een parade aan gniffelende kaboutertjes met fluorescerende puntmutsjes en snoeischaren in plaats van pikhouwelen. Zo onder invloed moeten de leden van Carlton Melton zijn geweest tijdens de jamsessie waaruit deze plaat is ontstaan. En zoals wel vaker met gedrogeerde opnames is het vooral erg leuk als je het gedrogeerd opneemt. De acht nummers op Pass It On golven en kabbelen lekker op een bad van THC of andere geestverruimende middelen, maar de drones en psychedelica gaat nergens heen en komt dus ook nergens. Dat is erg leuk voor een nummer, wel leuk voor twee nummers en, in het geval van briljante bands, acceptabel voor drie nummers. Maar acht nummers zonder kop, middenstuk of staart is deze man net iets teveel van het goede. Of zeg maar gewoon veel te veel van het goede.


mij=Agitated / Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven