Chromeo – Business Casual

Chromeo - Business CasualHallo? 1980 belde, het wil z’n muziek terug. La Roux was er onlangs in een interview ook duidelijk over: die kan geen synthesizer meer zien. Laat het Chromeo maar niet horen. De Canadezen P-Thugg en Dave 1 brengen op hun derde album dezelfde vibe als op hun doorbraakplaat Fancy Footwork, een plaat die nog elk jaar horden nieuwe fans maakt. Titeltrack “Fancy Footwork” zit bijvoorbeeld in de film Step Up 3D en in de game Need for Speed: Pro Street. Retro blijft in, en Chromeo is geen béétje retro. Chic, Earth, Wind & Fire, Sister Sledge, Kool & the Gang, Klymaxx, Midnight Star; u kent het wel, maar dan hip en met een zweem melodramatiek. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Chromeo het vooral van hun fijne ritmes moet hebben, en niet van hun zang. Die is eigenlijk wat te lijzig. Zolang die staccato blijft (zoals ook hier) is het fijn, maar single “Don’t turn the lights on” vind ik eigenlijk best vervelend. Maar goed, lijzige zang heeft de Pet Shop Boys ook nooit van hits weerhouden. Gelukkig heeft Chromeo wel smaak in stemvervormingen en grappige teksten (‘She says I’m not romantic, I say she’s too dramatic’). Vooral de songs op de eerste helft van de plaat zijn sterk en hier en daar pakt Chromeo een warme lik French Touch-house mee. Tiga zou een moord doen voor het themaatje van “You Make It Rough”. Geval apart is de fraai uitgesponnen strijkerspartij in zwijmelballad “Don’t Walk Away”. Van welke tv-tune of artiest ken ik dat ook alweer? Lionel Richie?


mij=!K7 / PIAS

2 reacties

 1. Stonehead

  Hahaha, hoe ongeloofwaardig is La Roux!
  http://electronicrumors.com/2010/11/13/listen-to-chromeo-la-rouxs-hot-mess-team-up/
  Verrassende remix, al blijft het jaren ’80 🙂
  http://soundcloud.com/weareoliver/chromeo-hot-mess-oliver-remix (via @maisonhate)
  Chromeo maakt album van 3 minuten met 55 tracks: http://www.psfk.com/2011/03/chromeo-intent-on-proving-that-less-is-more.html (via @menjodepenjo)
  [update, 9 maart] Dat had ik beter moeten checken voordat ik postte. ‘Drive Time’ blijkt gewoon een soort stempakket voor de navigatiesoftware op Nokia-telefoons. http://www.youtube.com/watch?v=azIAwuWA9qU
  Hilarische vrouwenvideo bij “When The Night Falls”:
  http://www.youtube.com/watch?v=_GlttFek78Y

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven