Easy Star All-Stars – Dubber Side Of The Moon

Easy Star All-Stars - Dubber Side Of The MoonEerlijk is eerlijk: met reggae heb ik nooit zoveel gehad. Dus eigenlijk is het best raar om nu een recensie te moeten gaan schrijven over de Easy Star All-Stars, een reggaecollectief dat er een sport van heeft gemaakt om bestaande popplaten om te toveren tot een reggaeplaat. Daarmee begonnen ze in 2003, toen ze Dub Side Of The Moon uitbrachten, een reggaevariant op Pink Floyds Dark Side Of The Moon. Verrassend leuk om al die klassieke nummers nu eens zo te horen. Leuk was ook nog Radiodread, de reggaecover van OK Computer van, u raadt het al, Radiohead. Maar waarom nou in 2010 Dub Side Of The Moon remixen en niet gewoon een nieuwe coverplaat uitbrengen? Dat begint toch een beetje te rieken naar uitmelken, en wie deze plaat luistert, zal kunnen beamen dat het ook zo klinkt, ondanks bekende namen als Mad Professor, Adrian Sherwood en Dreadzone. Daarom kan ik in deze recensie eigenlijk volstaan met dat ene zinnetje dat zo veelzeggend is: voor de liefhebbers.


mij=Easy Star / Bertus

4 reacties

  1. Stonehead

    vorig jaar brachten ze ook hun Sgt Pepper versie uit: “Easy Star’s Lonely Hearts Dub Band” – helemaal niet verkeerd , voor diezelfde liefhebbers 😉
    Eén keer raden wat hun nieuwe “Thrillah” voor conceptplaat is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven