JT and The Clouds – Caledonia

JT-and-the-Clouds_Caledonia.jpgJeremy “JT” (jawel, daar komt de JT uit de bandnaam vandaan) Lindsay is een zanger en liedjesschrijver die het al drie albums probeert te maken met zijn band JT and The Clouds. Zonder noemenswaardig succes. Jammer, want deze youngsters kunnen wel degelijk iets. Het zal toch niet zo zijn dat hun feestelijke vorm van country, soul en gospel niet hip genoeg is voor het hedendaagse publiek? De liedjes van voorman Lindsay zijn prima in orde (zijn stem houdt niet altijd over, dat geef ik meteen toe) en zijn medemuzikanten verdienen een hele dikke voldoende. Wellicht dat het iets met hun imago van doen heeft: jonge jochies die de platenkast van pappa en mamma ontdekken en daar Sam Cooke, The Staple Singers,The Faces en The Stones uit vissen. Zelf hadden ze stadsgenoten Wilco al gevonden. Met al die invloeden brouwen ze een geslaagd mengsel. De ene stampende soultrack (“How It Runs”) wisselt de andere tranentrekker (“I Have Heard Words”) en het volgende treurige liefdesliedje (“Playin’ Dozens”) af. Je zou maar op een aspect kritiek kunnen hebben: een eigen smoel ontberen de liedjes soms wel. Degelijk vakmanschap, enthousiast gebracht, maar een mespuntje eigenheid zou het geheel wellicht voor een groter publiek de juist smaak geven.


mij=Lucky Dice

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven