Kanye West – My Beautiful Dark Twisted Fantasy

Kanye West - My Beautiful Dark Twisted FantasyR&B’s Age of Adz.


mij=Universal

2 reacties

 1. Ik bedoel maar!
  mooie recensie. klopt ook wel: allebei erg overgewaardeerd.
  Je kunt er ook véél over schrijven, zoals de NRC vandaag doet.
  http://www.nrcnext.nl/blog/2010/12/03/my-beautiful-dark-twisted-fantasy-is-prachtig-maar-niet-zo-revolutionair-als-mensen-nu-claimen/
  Ben benieuwd trouwens of de OOR met hun traditioneel veel te vroege jaarlijstjes dit album nog heeft meegenomen. Bij de LiveXS-lijstjes waren er net twee recensenten aan Kanye respectievelijk Sufjan toegekomen, de rest had het waarschijnlijk nog niet eens gehoord.
  http://www.livexs.nl/Joomla/201012027787/The-Suburbs-van-Arcade-Fire-beste-album-van-2010-volgens-medewerkers-LiveXS
  Gijsbert Kamer had ‘m in elk geval niet in de VK in zijn eindlijst en wel gewoon 5 sterren natuurlijk, dat kwam hem heeeel goed uit wat ik je brom.
  om zelf nog wat over deze plaat te babbelen:
  het is echt een indie-plaat, het is geen hiphop meer, de samples zijn van indie darlings als Aphex en Bon Iver enzo.
  dat is allemaal best leuk, maar Kanye is juist als beatmaker goed, m.i. en die treffen we hier dus nauwelijks aan. dat ie niet kan rappen (zeker als je bijvoorbeeld net na hem Raekwon hoort) en niet kan zingen weten we, dat wordt gedeeltelijk wel weer goedgemaakt door gasten en ambities.
  toch, mijn favoriet is ‘gewoon’, het stoere bral-banger-lied. So Appalled, met goede verses van Jay-Z, Pusha T en een hilarische RZA.
  Outkast heeft al die grenzen die West nu opzoekt al lang doorbroken een jaartje of 10 geleden. De laatste paar Black Eyed Peas-albums, om maar eens wat te noemen, zijn trouwens ook gedurfder, beter geproduceerd en nou ja, gewoon prettiger om naar te luisteren. Nummers van 4 minuten ook, in plaats van 6, dat helpt.
  Dit album schijnt bij Amazon slechts $4 gekost te hebben. Geen wonder dat je dan overal nummer 1 staat. Analyse (alweer een maand oud) bij http://blogs.villagevoice.com/music/2010/11/the_reason_why_1.php .
  ach ja..
  die jongens van Asthmatic Kitty hadden voor een paar dollars meer wel een tekstboekje mogen leveren bij zowel Age of Adz als Delighted People. het zijn gewoon vodjes. (en Delighted People heeft ook nog eens hilarisch slecht artwork, maar dit terzijde)
  ghe, kijk nou wat Tiny Mix Tapes in hun eindejaarsbeschouwing zegt: http://www.tinymixtapes.com/features/2010-favorite-50-albums-2010-10-01
  FU, altijd voor de troepen uit.
  Kanye vs Dylan, de infographic.
  http://voxy.com/blog/2011/03/head-to-head-kanye-vs-dylan-infographic/?view=infographic
  Kanye pakte flink uit op Coachella. “Lost In The World” met Bon Iver en de hele rataplan http://www.youtube.com/watch?v=dJVu9QLH83o

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven