Lucie Thorne – Black Across The Field

Lucie-Thorne_Black-Across-The-Field.jpgDat de mooiste stemmen binnen de verschillende rootsgenres niet per se uit de Verenigde Staten komen, wisten we al. Maar dat we er zo eentje vonden in Noord-Tasmanië, hadden we nou ook niet meteen verwacht. Of het aan het geisoleerde bestaan dat op eiland ligt of niet, feit is dat de liedjes van Lucie Thorne doordesemd zijn van melancholie en eenzaamheid. De prachtige, warme stem en ingetogen zanglijnen kleuren prachtig met de sfeervolle instrumentatie (golvende drums, gitaren, vegen op de piano en de begeleidende zang van Robyn Martin en Kim Dellavedova). Naast folky tracks als de sfeervolle opener “As You Find It” en “Before The Cold”, kent Black Across The Field ook twee ruigere liedjes, “Alice” en “Over In Threes”. Deze laatste valt vooral op door het Neil Young-achtige gitaarwerk en de manier waarop Lucie Thorne hier klinkt als een zus van Chan Marshall. Maar stevig of beheerst, altijd blijft er die melancholische, bijna donkere sfeer. Na haar vertrek uit Tasmanië schijnt Lucie Thorne alweer een tijdje een andere eenzame plek gevonden te hebben daar aan de andere kant van de wereld. New South Wales, het kale, desolate zuidoosten van Australië is al een paar jaar haar nieuwe woonplaats. Blijkbaar een goede voedingsbodem voor dit soort prachtig vormgegeven levensgevoel.


mij=Smoked / Munich

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven