Monster Magnet – Mastermind

Monster Magnet - MastermindDave Wyndorf, het uitgetripte mohair-konijn met ringbaardje kon weer eens niet van de drugs afblijven. Na een paar jaar doorsudderen kan dat twee kanten op. Of Monster Magnet is op sterven na dood, of Dave pept zichzelf op en gaat op zoek naar nog diepere bliepjes, gitaarpartijen en uitgekristalliseerde woede-aanvallen. Wyndorf deed voor de zoveelste keer het laatste. Nee, een nieuwe Spine Of God of Dopes To Infinity zit er niet meer in. Maar Mastermind is het eerste wapenfeit van het opperwezen dat de zwartgalligheid van Killing Joke, de grootstedelijke bluf van MC5 en de meeslependheid van Goatsnake aan elkaar koppelt. En daarmee komen Wyndorf en Mundell voor het eerst sinds jaren zeer dichtbij hun allereerste acidrock-aspiraties. Wyndorf geeft het spelletje Mastermind met de uiterst herkenbare verpakking het fucked-up karakter van huidige politieke steekspelletjes mee. En zo kennen we Monster Magnet weer. Wantrouwend tot op het bot en boos zijn de oerrockers met alle wijdse en groteske gebaren die daarbij horen, waardoor James Hetfield verbleekt tot een iel mietje uit de keurige blanke voorsteden. Wie van pathos houdt, laat deze cd maar over zich heen komen.


mij=Napalm / Rough Trade

6 reacties

 1. Tsja, eigenlijk zegt die hoes het al. Die haalt het niet bij het onvolprezen Dopes To Infinity. Die schilderde ik nog vol bravoure op mijn tekenmap in de tijd dat ik de kunstacademie in Maastricht bezocht. Deze is zo vercomputerneukt dat ie niet meer fijn is. Aleen daarom al laat ik dit plaatje aan me voorbijgaan en draai nog maar eens een keertje Sin’s a Good Man’s Brother!

 2. Naaktslak

  Tsja, eigenlijk zegt die hoes het al. Die haalt het niet bij het onvolprezen Dopes To Infinity. Die schilderde ik nog vol bravoure op mijn tekenmap in de tijd dat ik de kunstacademie in Maastricht bezocht. Deze is zo vercomputerneukt dat ie niet meer fijn is. Aleen daarom al laat ik dit plaatje aan me voorbijgaan en draai nog maar eens een keertje Sin’s a Good Man’s Brother!
  Ik bedoel natuurlijk Spine Of God!!! Silly me…
  Rare reden om deze plaat geen kans te geven.
  Puik album imho.

 3. Naaktslak

  Tsja, eigenlijk zegt die hoes het al. Die haalt het niet bij het onvolprezen Dopes To Infinity. Die schilderde ik nog vol bravoure op mijn tekenmap in de tijd dat ik de kunstacademie in Maastricht bezocht. Deze is zo vercomputerneukt dat ie niet meer fijn is. Aleen daarom al laat ik dit plaatje aan me voorbijgaan en draai nog maar eens een keertje Sin’s a Good Man’s Brother!
  Ik bedoel natuurlijk Spine Of God!!! Silly me…
  Rare reden om deze plaat geen kans te geven.
  Puik album imho.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven