Moon & Sun – The Wild Things

Moon & Sun - The Wild ThingsDe Zweedse globetrotter Monica Tormell is een mysterieuze dame. Kijk maar hoe ze op de persfoto staat en luister naar haar naïef, soms zelfs wat slaperig aandoende vocalen. Haar vinyl-debuut The Wild Things wordt uitgegeven door het Utrechtse kwaliteitslabel Beep! Beep! Back up the Truck. De zes tracks werden o.a. in Amsterdam en Curaçao opgenomen, en met name het Caribische eiland lijkt zijn sporen te hebben nagelaten. In “Hunt” klinken talrijke tropische ritmes en daar en elders kwetteren en kraken vogeltjes er lustig op los. Alsof dit alles letterlijk op het strand is opgenomen! Het is knap hoe Moon & Sun in “Hunt” genoeg heeft aan wat ritmes en haar stem om een vervreemdend maar verleidelijk Solex-achtig liedje te brengen. Meer body heeft de (soort van) titeltrack “Where The Wild Things Are”, met zo’n namedrop vermoed ik dat het liedje tot stand kwam na het zien van Spike Jonze’s bizarre verfilming van het beroemde (en al even wonderlijke) kinderboek van Maurice Sendak. Deze duistere verklanking met tribale hiphop-ritmes had zonder moeite een plekje op de soundtrack van Karen O in kunnen nemen. Het allermooiste liedje van deze ep heet “Hollow” en is op een al eigenzinnige plaat een uniek juweeltje. Het is de eerste ballade met steel drums die ik ooit hoorde. Daarom zien we die wel érg New Age-ademende hoes gewoon door de vingers.


mij=Beep! Beep! Back up the Truck

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven