New Model Army – Anthology

New Model Army - AnthologyNew Model Army bestaat dertig jaar. Hoera en hulde voor de postpunk-, no wave-, anarcrusty-band onder leiding van opperactivist Justin Sullivan. In Nederland hebben de teksten van Sullivan nooit zo’n impact gehad. In Engeland was NMA maar al te graag een luis in de pels van de politiek en het koningshuis aldaar. De Falklandoorlog, de mijnwerkerstakingen, de Ierse opstanden tot en met het krakersbeleid en de bezetting van de bossen bij Nottingham, het was New Model Army wel toevertrouwd. Muzikaal had de band altijd geduchte concurrentie. Van Crass en Killing Joke, via Big Country en The Alarm naar The Levellers. Het leverde in dertig jaar aardige, mooie en soms bedroevend slechte songs op. Al met al is het raar dat juist een song als “51st State” op Anthology ontbreekt. Nu hebben we een verzameling met hoogtepunten: “Vengeance”, “Purity”, “Vagabonds” en “Bloodsports”. Een magere score voor dertig jaar ‘kicking against the pricks’.


mij=Attack Attack / Bertus

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven