Nina Kinert – Red Leader Dream

Nina Kinert - Red Leader DreamMet science fiction heb ik echt he-le-maal niks. Het overdreven gewichtige gedoe in ruimteschepen die op bombastische bastonen door de ruimte zweven, heeft me nooit aangesproken. Bovendien vind ik één planeet eigenlijk sowieso wel voldoende. Het genre interesseert me zelfs zo weinig, dat ik in het verleden regelmatig Star Wars en Star Trek door elkaar haalde. Altijd leuk om de fanatieke fans flink mee op de kast te krijgen. Nina Kinert is er zo eentje. Ze is zelfs zo weg van Star Wars dat ze haar nieuwe album Red Leader Dream tot soundtrack van een nog te maken Star Wars-saga heeft gebombardeerd. En toegegeven, ze klinkt buitenaardser dan ooit. De zangeres die in 2008 met de bescheiden hit “Beast” niet van de radio te slaan was, heeft het roer behoorlijk omgegooid. Haar goddelijke stem is natuurlijk gebleven maar muzikaal doet dit nieuwe album me vooral denken aan de zweverig duistere klanken van Fever Ray en zelfs This Mortal Coil. Een tweede “Beast” staat er absoluut niet op en het zit er dik in dat ze een groot deel van de inmiddels opgebouwde fanschare zal verliezen door dit gedurfde album. Alleen het mooie ingetogen “My Girl” doet nog denken aan het oude geluid. Het is te prijzen dat een zangeres die waarschijnlijk zo nog een album vol Beasts had kunnen maken dit niet gedaan heeft, maar lekker eigenwijs haar eigen weg kiest.


Mij=V2

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven