These New Puritans – Hidden: Remixes

These New Puritans - Hidden: RemixesEen van de gaafste platen van dit jaar vind ik zonder twijfel Hidden, de tweede cd van These New Puritans. Ik kijk er echt enorm naar uit om ze komend weekend eindelijk live aan het werk te zien op Crossing Border. Dat doen ze niet zo maar even, ze spelen zaterdag in Den Haag in de grote zaal samen een tienkoppig orkest. Dat moet de toch al intense muziek van Hidden nog meer kracht geven. Het verbaast me niets dat er voor die combinatie gekozen is. Net zo min als het me verbaast dat er sinds het verschijnen van Hidden allerhande remixen verschenen zijn van de songs. Daar vragen ze gewoon om. De uitdaging om aan de slag te gaan met beats die toch al de basis van de songs vormen is gewoon een die een beetje remixer niet kan weerstaan. Op Hidden (Remixes), dat verschijnt op kloek 10″ wit vinyl, zijn er vier gebundeld. Die worden vooraf gegaan door een introductie die leunt op het een combinatie van het “Time Xone” en “We Want War” die Hidden openden. De remixen die daarna volgen laten voor een deel weinig heel van het origineel. In de Sbtrkt Remix van “We Want War” valt dat nog wel mee, al wordt het tempo van de songs opgevoerd tot een dancefloor filler met Underworld-gevoel. Als Ghost Hunter er een dubstep remix van maakt is het echter wel gedaan met de herkenbaarheid, maar de ondanks het laidback karakter blijft de sfeer dreigend. Het op Hidden Joe Jackson-achtige “Hologram” is door SALEM omgebouwd tot een boeiend duistere Art Of Noise-achtige soundscape met een donkere stem die je wel door doet lopen in een achterafstraatje. Minst interessant is “3000” waarin het uit Oakland afkomstige rapduo Main Attrakionz een gangsterversie van het nummer probeert neer te zetten. Op de een of andere manier werkt dit niet voor mij.


mij=Domino / Munich

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven