Suzanne Vega – Close-Up Vol. 2, People and Places

Suzanne Vega - Close-Up Vol. 2, People and PlacesHet is altijd wat triestig, een artiest die, later in zijn/haar carrière terug zijn/haar oude werk weer opnieuw opneemt. Dat riekt naar creatieve armoede, een writer’s block of het besef dat je carrière voorbij is. Wellicht heeft Suzanne Vega dat idee ook wel gehad. Haar hoogtijdagen liggen toch al wel een jaar of tien achter ons, al heeft ze een trouwe schare fans die in ieder geval de live optredens doen uitverkopen. Ik heb altijd een zwak gehad voor haar. Goede stem, mooie liedjes, die net wat intelligenter in elkaar zitten. Ze heeft alleen niet altijd een gelukkige hand van keuze van producers gehad, waardoor haar platen niet altijd even consistent zijn. Wellicht speelt ook de platenmaatschappij een rol, die op diverse manieren geprobeerd heeft om haar in de markt te zetten. Dat is niet naar tevredenheid gelukt en aldus werd ze door A&M Records aan de kant gezet. Pech alleen dat A&M alle rechten van de liedjes heeft, dus om nog wat te verdienen neemt ze alles weer opnieuw op, op vier platen. De nummers zijn gesorteerd op thema. Close-Up Vol. 1 waren Love Songs, Vol. 2 gaat over People and Places, met nummers als “Tom’s Diner”, “Luka” en “In Liverpool”. Niks nieuws dus, maar tegen al mijn verwachtingen in is het een prachtige plaat geworden. De nummers zijn basaal opgenomen, met Vega en haar akoestische gitaar, spaarzaam ondersteund door wat vegen elektrische gitaar of strijkers. Geen poespas, zoals haar jaren negentig platen, geen radicale herinterpretaties maar dus gewoon haar nummers, van hoge kwaliteit, zoals ze zijn. Op en top Vega. Met de nog komende delen drie en vier heb je hier mee een prachtige doorsnede van haar oeuvre en een doorsnede waar ze ook nog wat aan verdiend. Ik kan er niet op wachten.


mij=V2

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven