Teenage Fanclub – Shadows

Teenage Fanclub - ShadowsOndanks de bandnaam Teenage Fanclub zullen er weinig teenagers in de zaal staan bij hun huidige optredens. De tieners ten tijde van de eerste release van deze band, A Catholic Education in 1990, zullen nog net nog geen veertig zijn. Mochten ze al in de zaal staan, dan zullen ze muzikaal ook meegegroeid moeten zijn met deze band. De band had aanvankelijk nog een rauw gitaargeluid en de keyboard had nog niet zijn rentree gedaan. Op Shadows, hun tiende release, is het allemaal wat meer mainstream geworden. Aanvankelijk werd de vergelijking gemaakt met Big Star en Neil Young. Ik zou nu meer inzetten op stadsgenoten Belle And Sebastian, maar dan met wat folky invloeden van het typische The Byrds of The La’s, misschien wel de beste band uit de jaren negentig. Shadows is een album dat lekker voortgaat, maar de saaiheid ligt erg op de loer. Was er in het verleden nog wel eens een krakende gitaar, nu is al weerbarstige keurig weggepoetst. Fans van weleer die meegegroeid zijn, zullen echter blij zijn, want de laatste release Man-Made stamt uit 2005. Bovendien zijn ze met een eenmalig optreden op 23 november in het Utrechtse Tivoli te bewonderen.


mij=PeMa / PIAS

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven