The Human Zoo – The Human Zoo

The-Human-Zoo.jpgOp eBay lopen de prijzen voor een originele persing van deze LP op tot negenhonderd dollar. Niet zo gek dus, dat de status van The Human Zoo zo langzamerhand die van een legendarische band geworden is. Nu hun naamloze debuutalbum dan eindelijk officieel opnieuw is uitgebracht, kunnen ook de minder gefortuneerde liefhebbers van psychedelica daar een oordeel over uitspreken. En helaas blijkt dan maar weer eens dat er eerder sprake is van een zwarte tulpenmanie, dan van een briljant album. Toen het combo uit de suburbs van Los Angeles zich ergens in 1968 omdoopte van The Circus tot The Human Zoo en de studio indook, kwam er iets uit dat, zelfs in die dagen, niet dagelijks op de radio te horen zal zijn geweest. De combinatie van rauwe garagerock, rhythm & blues, met fuzz overgoten popliedjes en al dan niet satirisch bedoelde country, was echter niet revolutionair. We hebben het tenslotte over 1969 en niet over 1966. Tel daarbij op dat er maar een paar echt memorabele tracks op deze plaat te vinden zijn, dat de zang (van twee leadzangers!) niet altijd overtuigend klinkt en de conclusie moet zijn dat negenhonderd dollar een bespottelijk bedrag is voor dit album. Twee tientjes voor deze release zullen voor de liefhebber desondanks overkomelijk zijn.


Mij=Cicadelic / Clearspot

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top