The Parting Gifts – Strychnine Dandelion

The Parting Gifts - Strychnine DandelionDe meest ideale bands bestaan wat mij betreft uit niet meer dan vier personen. Elf muzikanten staan op de inlay van Strychnine Dandelion van The Parting Gifts vermeld. Ik vrees dan ook het ergste: veel bombast, want iedereen moet zo nodig een rol hebben. Als ik echter iets verder kijk dan mijn neus lang is, dan staan er bekende namen bij. Zo staan bovenaan in het rijtje Greg Cartwright (o.a. Reigning Sounds, Oblivians) en Coco Hames (o.a. The Ettes). Zij blijken de basis te zijn van The Parting Gifts. Dit betekent al meteen de kans op een ideale samenwerking door hun stemmen, waarmee je veel kanten op kunt. Bovendien weten ze beide wat liedjes schrijven inhoudt. Toch ligt er het grote bandgevaar op de loer, maar de elf muzikanten, waaronder Dan Auerbach (The Black Keys), blijken niet allemaal vaste muzikanten te zijn. Ze hebben soms een beperkte gastrol. Er gaat dan ook weinig mis op Strychnine Dandelion. De band maakt garagerock met een sixtiessnit, precies wat je bij dit tweetal zou verwachten. Een soort van The Sonics meets The Kinks meets The Ronettes. Het resultaat is dan misschien niet bijster origineel, Strychnine Dandelion mag voorlopig in de buurt van mijn cd-speler blijven.


mij=In The Red / Konkurrent

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven