Triggerfinger – All This Dancin' Around

Triggerfinger - All This Dancin' AroundTriggerfinger heeft tot op heden de naam dat je ze toch vooral live moet gaan bekijken, daar komen ze het best tot hun recht. Alhoewel hun twee studio-albums allesbehalve vervelend zijn en prima verkochten, durf ik wel te stellen dat ze op het podium inderdaad het best tot hun recht komen. Afgelopen jaren stonden ze op elk zichzelf respecterend poppodium in de Lage Landen en ook de festivals werden ruimschoots aangedaan. Er was geen ontkomen aan. De laatste optredens die ik van ze zag, trok ik de conclusie dat het spelen met What Grabs Ya?, uit begin 2008, op zak lang genoeg geduurd had. Alle clichés waren uitgebuit en het materiaal was zo vaak gespeeld dat ik de indruk had dat de inspiratie wegzakte. Tijd voor nieuw materiaal dus. All This Dancin’ Around kent elf nummers met in totaal meer dan vijftig minuten speelduur. Het materiaalprobleem is dus opgelost. Voor de opnames togen ze naar Los Angeles waar All This Dancin’ Around mede geproduceerd werd door Greg Gordon (o.a. Wolfmother, Slayer en Oasis). En wat een geweldige plaat is het geworden, alle trucs van Triggerfinger zijn tot in de finesses gefinetuned. De swingende trein aan liedjes dendert van vuige stonerrock à la Queens Of The Stoneage tot psychedelische bluesrock à la Cream. Met die laatste hebben ze gemeen dat ze een geweldige ritmesectie hebben. Zanger/gitarist Ruben Block gaat er helemaal voor en trekt op het podium de meeste aandacht naar zich toe, maar zonder bassist Monsieur Paul en drummer Mario Goossens was Triggerfinger niet de rockgigant die ze nu is. Dat is met All This Dancin’ Around helemaal duidelijk.


mij=Excelsior / V2

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven