Vandaveer – Divide & Conquer

Vandaveer_Divide-and-Conquer.jpgEr is iets vreemds aan de hand met het album Divide & Conquer. In april 2009 uitgebracht in Frankrijk, in augustus 2009 in thuisland de Verenigde Staten op de markt gekomen en pas nu, in de tweede helft van 2010, vindt de rest van Europa dit tweede album van Vandaveer in de platenbakken. Wat wellicht iets zegt over de onzekere manier waarop labels omgaan met nieuwe acts, of over het feit dat de Franse muziekscene in de rest van Europa over het hoofd gezien wordt. Hoe dan ook, Mark Charles Heidinger is de grote man achter Vandaveer en met een troep gelijkgestemden heeft hij deze verzameling spaarzaam gearrangeerde (stem, piano, gitaar) alt-folkliedjes opgenomen. Meest opvallende muzikant naast Heidinger is Rose Guerin met wie hij het grootste deel van de nummers zingt. Het geluid verwijst naar de vroege jaren zeventig, maar wat opvalt is dat, ondanks de gevoeligheid die uit zijn liedjes spreekt, de liedjes niets aarzelends hebben, maar zelfverzekerd en gefocust klinken. Niet voor niets heeft hij een enorme hoeveelheid optredens achter zijn naam staan. En als hij in de toekomst meer liedjes weet te schrijven als ‘A Mighty Leviathan of Old’ en ‘Fistfull Of Swoon’, dan zal zijn volgende plaat een wereldwijde release krijgen.


Mij=Bronzerat / Munich

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven