We Be Naked – You Must Be Art

We Be Naked - You Must Be ArtHet is opruimtijd in huize Ewie, en dan vooral in zijn cd-kast. Deze puilt namelijk uit. Mijn conclusie was dat drie volle kasten wel genoeg is. Er moet dus plaats gemaakt worden. Zo verdwijnen er demo’s en promo’s in de voor wie wat wil hebben-bak en gaan er een aantal zelf gekochte cd’s in de verkoop. Een van de demo’s die ik tegen kwam, maar nooit weg zal doen is die van Norma Jean. De band bracht het nooit tot een album, en na het opheffen kwam een deel van de band terecht in Hospital Bombers. Marlous van Asselt, de frontvrouw, ging verder met Tommycat, maar dat werd het ook niet. Ik had haar muziekcarrière even niet gevolgd tot ik haar naam zag staan bij de band We Be Naked. Zij speelt hierin de hoofdrol door het schrijven van de liedjes en wederom de frontvrouw te zijn met gitaar en zang. Een andere oude bekende in de band is Bas Jacobs, die we kennen van Seedling, Pfaff en The Ik Jan Cremers. We Be Nakeds debuut You Must Be Art bevat vlotte indieliedjes met een rockrandje. Ik moet aan Bettie Serveert denken, maar dan in een wat toegankelijkere versie. Of aan Ellen ten Damme die in de inlay bedankt wordt. Na jaren zwoegen in bandjes gun ik van Asselt haar succes en zou ik het leuk vinden voor hun fijne label. Ehhhhh, 3FM-jocks, leest u mee?


mij=Dying Giraffe / V2

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven