Ash – A-Z Vol. 2

Ash - A-Z Vol. 2Ash wilde in het internetgeweld toch wat anders doen dan de andere bands. Ze bedachten daarom een niet geheel uniek concept: ze stapte af van ‘het album’. Wie koopt er tegenwoordig nog cd’s in deze single gedreven muziekwereld, zo redeneerden zij. Wat naar mijn idee verre van waar is. Ik koop nooit een single. Ik koop het album, ook al is driekwart van het album waardeloos. Maar goed, Ash wilde inspelen op de singlemarkt en bedacht zo het concept om elke twee weken een single uit te brengen. Dat deden zij vanaf 12 oktober 2009 tot 27 september 2010, totaal 26 singles en ze noemden ze de A-Z Series. De singles kwamen bijna allemaal in de UK single chart terecht, maar zover ik weet zijn ze niet echt op het vasteland uitgekomen. Alleen “Binary” kreeg nog extra aandacht omdat Ash daar een alternatieve videoclip bij uitbracht. In ‘Binary | Slashed: The music video (Part 1)‘ tonen ze delen uit een nooit uitgebrachte en zelfgemaakte slash movie waar ook Coldplay en Dave Grohl in meespelen. Ash laat het toch maar niet bij de singles en brengt alsnog twee albums uit met de 26 singles op een rijtje. A-Z Vol. 1 kwam al 19 april uit, en nu A-Z Vol. 2. Een dergelijk project heeft zo z’n voor- en nadelen. Voordeel is dat het erg gevarieerd is, alle nummers zijn een spiegel van het moment. Nadeel is dat door het hoge tempo en de lange duur van het project niet alle nummers even geïnspireerd overkomen, sommige zijn hoorbaar snel afgewerkt. Dat komt gelukkig niet veel voor en met afsluiter “There Is Hope Again” geven ze aan er weer vol voor te gaan!


mij=Atomic Heart / Bertus

6 reacties

  1. Lijkt mij juist een uitstekend project. Het komt regelmatig voor dat slechts een aantal nummers van een album boeien en mensen downloaden (legaal of illegaal) toch al nummers los van het album. Dat jij albums koopt die voor drie kwart slecht zijn wil natuurlijk niet zeggen dat het daarmee verre van waar is.

  2. Prikkie

    Echt een aanrader dit, hoewel Volume 1 wel iets beter was vind ik. Maar Sky Burial (10 min lang episch instrumentaal nr) maakt echt alls goed!
    Lijkt mij juist een uitstekend project. Het komt regelmatig voor dat slechts een aantal nummers van een album boeien en mensen downloaden (legaal of illegaal) toch al nummers los van het album. Dat jij albums koopt die voor drie kwart slecht zijn wil natuurlijk niet zeggen dat het daarmee verre van waar is.
    ik koop alleen albums die voor minimaal 50% goed zijn, losse tracks koop ik nooit.
    Liffey: hoe doe je dat met albums die als geheel veel beter zijn dan als verzameling losse tracks?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven