The Lonesome Southern Comfort Company – Charles The Bold

The-Lonesome-Southern-Comfort-Company_Charles-The-Bold.jpgHoe komen ze er op? Een deel van hun eigen geschiedenis vertalen in muziek die van oorsprong aan de andere kant van de wereld gemaakt wordt. The Lonesome Southern Comfort Company (prachtige naam voor een rootsy band) komt uit Zwitserland en heeft een heus conceptalbum gemaakt. De achtergrond is de strijd tussen Karel de Stoute, hertog van Bourgondië (en toentertijd ook van Nederland), en de Zwitsers (die wonnen). Maar gelukkig hebben we daar verder geen last. Hoogdravende of pompeuze muziek is iets waar deze Zwitsers niets van moeten hebben. De liedjes van The Lonesome Southern Comfort Company zijn spaarzaam gearrangeerd, somber getoonzet en klinken eerder alsof ze uit de Appalachen stammen, dan uit de Alpen. Het tempo ligt over het algemeen traag en hier en daar lijkt het geluid een beetje op dat van Neutral Milk Hotel. Helaas missen ze het compositorische vernuft van de leider van die band, Jeff Mangum. Zowiezo vraag je je af of Charles The Bold niet gebaat zou zijn bij enig kortwieken. De liedjes lijden soms onder enige stuurloosheid en dat maakt het in een ruk afluisteren van dit album niet meteen een genoegen. Met mate innemen dus, bij voorkeur op een landerige zondagmiddag met een glas, eh, Southern Comfort.


Mij=On The Camper / Import

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven