Buffoon – Familiar Sounds

Buffoon - Familiar SoundsCreature With The Atom Brain: juich, juich, klap klap. Millionaire, hun eerste album, bis bis. Barbie Bangkok: yeah. Fence: duim omhoog. Belgische bands: hoera hoera. Buffoon is er weer zo een o.a. bestaande uit leden van eerdergenoemde bands. Deze band uiteraard niet verwarren met het Nederlandse The Buffoons. De belangrijkste man in Buffoon is zanger/gitarist Peter Vleugels, oftewel Pi. Naast de rol van bandleider, schreef hij alle teksten. Buffoon bestaat al meer dan tien jaar. Er kwamen diverse releases uit, waaronder een split-single met Voicst, maar nu is het eerste album Familiar Sounds een feit. De band bewandelt het pad dat aangelegd is door Pavement, Low en Grandaddy. Lo-fi dus, met in dit geval een rockinslag. Elf liedjes worden er op ons afgevuurd waar ik eerlijk gezegd even aan moest wennen. Ik moest even door de rocklaag heen om de lo-fi- kern te bereiken. Vooral het gebruik van het keyboard valt positief op en einde eindigt uiteraard in een lekker potje noise. Of ze met dit album door zullen breken waag ik te betwijfelen, een echte single hoor ik niet voorbij komen. Ze hebben in ieder geval materiaal en een reden om te toeren dat ze vanaf december zullen doen, ook in Nederland.


mij=Buffoon / Konkurrent

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven