Cut In The Hill Gang – Mean Black Cat

Cut-In-The-Hill-Gang_Mean-Black-Cat.jpgNa het verscheiden van de Soledad Brothers heeft de man met de meest klassieke naam in de rock ‘n’ roll – Johnny Walker – een nieuwe uitlaatklep voor zijn muzikale noden gevonden. Cut In The Hill Gang is de niet te onthouden naam van het vehikel en rauwe blues wederom het voertuig. Mean Black Cat – da’s dan wel weer een stijlvolle naam voor een bluesalbum – heet de tweede plaat van het combo, dat sinds het debuut Hung Up is uitgebreid met een vierde bandlid, toetsenist / zanger John Wesley (ex-The Black Diamond Heavies). Tien covers krijgen we hier voorgeschoteld. Meest opvallende keuzes zijn het afsluitende “Promise Me” van de betreurde Jeffrey Lee Pierce dat kaal en akoestisch gespeeld wordt en zowaar bijna de geest van die oude Gun Club-held op weet te roepen. Die andere bijzondere cover is “Black To Comm” van MC5 dat in een mooie medley met “Let’s Get Funky” van Hound Dog Taylor op plaat is gezet. Mean Black Cat is een bij tijd en wijle opwindend bluesalbum geworden, maar degelijk is de term die vaker naar voren komt. Het is goed dat de Soledad Brothers een soort van vervolg hebben gekregen, maar het had wat mij betreft spannender gemogen.


mij=Stag-O-Lee / Munich

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven