Deerhunter – Halcyon Digest

Deerhunter - Halcyon DigestHet is sinds het verschijnen van de dubbelaar Microcastle/Weird Era Continues aardig rap gegaan met Deerhunter. Ze hebben op basis van die plaat en de daaropvolgende reeks concerten een behoorlijke status opgebouwd in indierock-land. Terecht ook, aangezien Bradford Cox en consorten hun handen niet omdraaien voor een smakelijke mix van de betere indie, shoegaze, noise en dreampop. Halcyon Digest is hun vierde plaat, en tevens de meest toegankelijke uit hun oeuvre. Bradford Cox en collega-zanger/gitarist Lockett Pundt hebben op deze nieuwe plaat hun meest catchy nummers gezet, zonder dat daarmee die typische Deerhunter-sound is gecompromitteerd. In tegendeel, dit is wellicht de meest complete verzameling Deerhunter-liedjes achter elkaar. Of ze nu hun popkant omhelzen, zoals in het zeer pakkende “Memory Boy”, of juist weer meer zweven, zoals in prachtsong “Helicopter”, het maakt allemaal niet uit, de kwaliteit blijft over de gehele linie van de plaat gehandhaafd. Hoogtepunten te over, maar een songs als “Desire Lines”, met zijn ronddraaiende gitaar-outro, is toch zeker een van de betere songs van dit jaar, net als “Fountain Stairs” en “Revival”. Met deze plaat weet Deerhunter haar positie in de voorhoede van de indie-wereld te handhaven en wellicht zelfs nog verder uit te bouwen.


mij=4AD / V2

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven