Doghouse Roses – This Broken Key

Doghouse Roses - This Broken KeySinds File Under-collega Rene in zijn stukje over de cd van Beans & Fatback het durfde om de muziek van Karen Carpenter op één lijn met gezapige country te zetten, ben ik gewaarschuwd. Iets dergelijks zul je mij niet horen zeggen, ik pas wel op. Als je This Broken Key van Doghouse Roses een korte beluistering geeft, dan zou je associaties met gezapig kunnen krijgen. Achter deze band uit Glasgow zit het duo Iona Macdonald en Paul Tasker. Ze richtten de band op in 2006. ‘Doghouse Roses’ is overigens een boek met korte verhalen van Steve Earle, een country-icoon die niet in het genre watjes valt. Macdonald zorgt bij Doghouse Roses voor de leadvocalen en heeft een stem waar je tegen moet kunnen. Deze heeft wel wat van…. Nee, ik ga het niet zeggen. Echt vrolijk is het niet in hun wereld. Zo zingt ze op “Any Kind Of Love”: ‘I’m watching without feeling, his body lying next to me, in a strangers arms I’m losing, all the tomorrows, I don’t really want to see’. Tasker tokkelt ondertussen lekker op de gitaar en als de andere muzikanten mee mogen doen dat krijgt het iets van een echte band. Doghouse Roses zoekt het in de folk die begin jaren zeventig zijn opgang in de wereld maakte met bands als Fairport Convention. Muzikaal mogen ze van mij nog wel wat meer het avontuur zoeken, maar met de muzikale ingrediënten en het vermijden van tekstuele clichés zit het goed.


mij=Yellowroom / Proper / Rough Trade

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven