Dollboy Meets Sone Institute – The Sum And The Difference

Dollboy Meets Sone Institute - The Sum And The DifferenceAls het einde van het jaar nadert brengen de Justin Biebers van de muziekwereld de-luxe editions uit, om late instappers te overtuigen. (En trouwe fans geld uit de zak te kloppen) De indie-artiesten komen met een ep’tje voor onder de kerstboom. Sone Institute debuteerde dit jaar op het fijnproeverslabel Front & Follow en zijn Curious Memories werd hun mooiste release tot op heden. Of het ook de succesvolste is weet ik niet, maar er zal niet voor niets ruimte zijn geweest voor een extraatje. Iets wat ik me steeds sterker ga realiseren is dat ik zogeheten experimentele elektronische muziek eigenlijk fijner vind om te recenseren dan om zomaar uit de kast te trekken. Ik weet niet of dat nou zo’n goed teken is, maar wellicht wil het gewoon zeggen dat dit soort artiesten tijd nodig heeft voor je de magie (weer) voelt. Wat dat betreft maakt The Sum And The Difference het de luisteraar makkelijk want de 7 aaneengesloten schetsen tellen bij elkaar slechts zestien minuten en ze kleuren ook eindeloos op repeat de achtergrond ingetogen in, zonder te vervelen. De vaste elementen van Sone Institute zijn natuurlijk aanwezig; dwarrelende piano’s, die goed samengaan met het winterlandschap, zachtzoemende strijkers (al dan niet elektronisch) en allerhande omgevingsgeluiden die een intieme sfeer oproepen.  De geluidscollagist krijgt ditmaal hulp van Dollboy, die beschaafd getokkel op de akoestische gitaar aandraagt. Zijn beste bijdrage (en meteen het mooiste moment van het schijfje) zijn de hoge fragiele Robert Wyatt-achtige vocalen in “Play For Today”. ‘Here we are in the back of the car’.


mij=Front & Follow

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven