Elliott Smith – An Introduction To…

Elliott Smith - An Introduction To...Terwijl de alternatieve muzieknerds druk zijn met hun jaarlijstjes, breekt voor de rest van Westerse wereld kerstmis aan, waar men druk is met het kopen van cadeaus. Daar spelen platenmaatschappijen graag op in en zo worden wij bedolven onder best of- en greatest hits-cd’s. An Introduction To van Elliott Smith is ook een verzamelaar, maar Smith maakte geen hits, al werd “Miss Misery” wel genomineerd voor een Oscar. Het levensverhaal van Steven Paul ‘Elliott’ Smith eindigt droevig: alcohol, drugs en depressiviteit wordt hem noodlottig. Op 21 oktober 2003 maakt hij een einde aan zijn leven. Hij heeft dan vijf albums op zijn naam staan en de nodige songs bijgedragen aan soundtracks. Postuum komt er echter nog niet uitgebracht materiaal uit. An Introduction To is een prima verzameling van nummers die hij opnam, er is als verzameling weinig op aan te merken. De vraag is wel voor wie deze release bedoeld is, want alle muzieknerds die wat hebben met het singer-songwritersgenre hebben vast wel werk van Smith in de platenkast staan. An Introduction To is echter een prima kennismaking met de man wiens werk vergeleken wordt met The Beatles en Nick Drake.


mij=Domino / Munich

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top