Fen – Trails Out Of Gloom

Trails Out Of GloomWie op zoek is naar de kopzangpartijen van The Mars Volta en het geluid van James Maynard Keenan van Tool, die trekt Fen uit de platenbak. Beetje Dungen erbij of Opeth en Trails Out Of Gloom is opeens een episch metalwerkje met wat progrock-toonaarden. Fen vertelt graag uitgesponnen verhalen. Dat is niet anders met deze vierde cd. Hoewel je echt de tijd moet nemen voor deze luisterplaat kent Trail Out Of Gloom geen afhaakmomenten. De band vervalt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Pink Floyd, niet in saai geneuzel. Gitaarsolo’s zijn gewikt en gewogen. Niets duurt te lang en niets lijkt zomaar ingestoken. Fen uit Vancouver is niet geschikt voor de popliefhebber. Degenen met een weemoedige inslag die graag vervoerd willen worden door intense kwalitatieve rock, kunnen hun hart ophalen. Fen maakt progrock weer geloofwaardig.


mij=Ripple / Clearspot

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven