Motörhead – The Wörld Is Yours

Motörhead - The Wörld Is YoursBegin december zag ik een trailer van de film die Greg Olliver en Wes Orshoski maakten over Motörhead frontman Lemmy. De trailer gaf een kijkje in het huis van Lemmy. Waar iemand als Ozzy protserig en potsierlijk leeft in een villa, woont Lemmy – zoals het hoort zou je bijna zeggen – in een smoezelig appartement. Je zou ’em meer gunnen, maar Lemmy zit volgens mij gewoon het liefst tussen zijn verzamelde troep spullen. Ik kan niet wachten tot de dvd van de film hier verschijnt. In de bioscoop zal de biopic toch wel niet te vinden zijn. Ik denk dat ik daar dan gemakkelijk de smaak van goedkope whisky die zijn nieuwste cd This Wörld Is Yours in mijn mond achter laat kan wegspoelen. Want helaas kan ik niet anders dan concluderen dat Lemmy zijn wilde haren in de studio blijkbaar nog maar heel beperkt voor de dag wenst te halen. Dat is best jammer, want er gaat wat mij betreft niets boven een strakke speedy Motörhead-song. Nu is een groot deel The Wörld Is Yours gevuld met mid-tempo hardrocksongs. Soms vind ik ze bijna gezapig. Dat is best raar, want op het podium heeft Lemmy toch echt nog recentelijk bewezen het nog steeds te kunnen. Maar misschien moet ik maar blij zijn met een heupwieger als “Rock’n’Roll Music” en een dreigende donderwolk als “Brotherhood Of Man” (al hoor ik nog steeds liever “Orgasmatron”) en verder niet zeuren. Want welke 65-jarige is er verder nog zo rock’n’roll als Lemmy?


mij=EMI

19 reacties

 1. Prikkie

  Heb jij een andere cd dan ik? Ik ben blij met de lekker vette productie en hoor genoeg lekker speedy werk, bijvoorbeeld “I Know How To Die”. Stukken beter dan zijn voorganger, wat mij betreft.

 2. René

  Leuk plaatje, al ‘n stuk beter dan dat zwakke Motörizer voorgangeralbum, maar de gouden jaren, vanaf ‘t 77er debuutalbum (ik tel “on parole” effe niet mee)tot en met “Iron Fist” van ’82 en ook nog wel “another perfect day” van ’83 zijn allaaang voorbij.

 3. André

  Hmm. Ik vind Motorizer juist helemaal niet zwak. Juist afwisselend en heeft wel een fijne speedy song (Rock Out). Ik vind The World is Yours maar zo/zo. Inwisselbare, midtemposongs. Bij de Gouden Jaren zou ik dan ook nog Orgasmatron willen rekenen. Hun beste als je het mij vraagt. Alle songs zijn top, een zeldzaamheid bij Motorhead; het tempo en de energie van deze plaat zijn ongeevenaard. Daarna schiet alleen 1916 er bovenuit. Zwakste periode vind ik ten tijde van Snake Bite Love en Overnight Sensation.

 4. Prikkie

  Toch grappig dat een band die toch iedere keer min of meer hetzelfde album uitbrengt zulke uiteenlopende reacties kan oproepen. Ik vond Motörizer weinig spectaculair, in tegenstelling tot de voorganger Kiss Of Death. Het summum blijft Ace Of Spades. Al zal daarbij de nostalgiefactor ook wel meespelen…

 5. Anonymous

  Heb jij een andere cd dan ik? Ik ben blij met de lekker vette productie en hoor genoeg lekker speedy werk, bijvoorbeeld “I Know How To Die”. Stukken beter dan zijn voorganger, wat mij betreft.
  Ik zeg toch ook niet dat het er van gevrijwaard is? Het mag van mij allemaal wel net een tandje meer. Lemmy zou eens een cd lang in zee moeten gaan met bijvoorbeeld Grohl.
  Lemmy en Rick Rubin, dat lijkt me een veelbelovende combinatie.
  Met meneer shellac lijkt me ook wel een idee 🙂
  Lemmy is al eens in zee gegaan met Dave Grohl: Probot.
  Want welke 65-jarige is er verder nog zo rock’n’roll als Lemmy? Charlie Harper en Jet Black 🙂
  Is die film al ‘af’?
  Rob de Nijs! 😉
  Rob de Nijs heeft een album gemaakt met Daniel Lohues. Blijkbaar gaat onze Drenth voor de Nederlandse Rick Rubin-bokaal.
  Dan wordt het tijd voor een stukje op FU. 😉
  Straks gaat Daniel nog met Gerard Joling aan de slag 🙂
  Joling is toch gestopt met muziek maken?
  Die is professioneel frituurder tegenwoordig.
  Leuk plaatje, al ‘n stuk beter dan dat zwakke Motörizer voorgangeralbum, maar de gouden jaren, vanaf ‘t 77er debuutalbum (ik tel “on parole” effe niet mee)tot en met “Iron Fist” van ’82 en ook nog wel “another perfect day” van ’83 zijn allaaang voorbij.
  Hmm. Ik vind Motorizer juist helemaal niet zwak. Juist afwisselend en heeft wel een fijne speedy song (Rock Out). Ik vind The World is Yours maar zo/zo. Inwisselbare, midtemposongs. Bij de Gouden Jaren zou ik dan ook nog Orgasmatron willen rekenen. Hun beste als je het mij vraagt. Alle songs zijn top, een zeldzaamheid bij Motorhead; het tempo en de energie van deze plaat zijn ongeevenaard. Daarna schiet alleen 1916 er bovenuit. Zwakste periode vind ik ten tijde van Snake Bite Love en Overnight Sensation.
  Toch grappig dat een band die toch iedere keer min of meer hetzelfde album uitbrengt zulke uiteenlopende reacties kan oproepen. Ik vond Motörizer weinig spectaculair, in tegenstelling tot de voorganger Kiss Of Death. Het summum blijft Ace Of Spades. Al zal daarbij de nostalgiefactor ook wel meespelen…
  Ik zag gisteren aflevering 5 van Ashes To Ashes die speelt in 1982. Daar zat Motörhead ook in. Toen waren het echt nog koningen.
  Volgens mij bedoel je köningen, toch?
  Ik heb the world is yours sinds dinsdag op mijn spotify.
  De niet fans kunnen ook niet horen dat elk album anders klinkt, fans vinden ieder album een frisse vernieuwing , ik ook. Kijk er zijn zat metal bands die veranderen in niks , motörhead blijft goed. De plaat brotherhood of man vindt ik de sterkste maar je moet the world is yours minimaal 50x afspelen om de parel te vinden die je voorgoed verslaafd maakt aan the world is yours. Kijk uit je komt er nooid vanaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven