My Jerusalem – Gone for Good

My-Jerusalem_Gone-For-Good.jpgOp de een of andere manier lijkt het verhaal van My Jerusalem een beetje op dat van Giand Sand en Calexico. Twee bandleden besluiten uit de schaduw van de voorman te stappen en een zijproject op te starten. In het geval van Calexico werd de oorspronkelijke werkgever ver overvleugeld in populariteit. Bij My Jerusalem zie ik dat nog niet zo snel gebeuren. Dave Rosser en Jeff Klein spelen in The Twilight Singers, waar Greg Dulli de onbetwiste leider van is. Voor hun eigen band ronselden Klein en Rosser onder meer Rick G. Nelson (van The Polyphonic Spree) en Ashley Dzerigian (Great Northern). De muziek van My Jerusalem laat heel in de verte wel iets horen van het donkere levensgevoel dat The Twilight Singers uitstralen. Maar een gigant als Greg Dulli met zijn typische, soulvolle stemgeluid is zo bepalend, dat Gone For Good verstandig genoeg een andere weg laat horen. Opener “Valley Of Casualties” is nog een mooie, door blazers gedomineerde track, maar het direct daarop volgende “Sweet Chariot” vliegt op de verkeerde manier de bocht uit. Ook de rest van de nummers lijkt net niet te kloppen. “Remember Everything” opent hoopvol, maar mist een goede hook en “Sleepwalking” kent een irritant percussiegeluid. Het diepdonkere “Poison The Truth” is nog een klein hoogtepunt, maar daarna is de koek op.


Mij=One Little Indian / Bertus

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top