Nikoo – Friends & Family

Nikoo - Friends & FamilyAls noiserockliefhebber is het moeilijk niet enthousiast te geraken wanneer feedback, het geluid van gebroken versterkers in een echoput en de vocalen uit een galmbak, de boventoon voeren op een album. Toch moet je kritisch blijven. Niet elke act die scheurend of gruizig klinkt, maakt ook werkelijk mooie liedjes. Vaak is het ook gewoon een manier om het onvermogen om een fatsoenlijk nummer te schrijven, te maskeren. Dan klinkt het leuk, maar verstoft het naar verloop van tijd ergens achter in de kast. Het Eindhovense gezelschap Nikoo zal dit echter niet verkeren. Net als de lo-fi-helden Eric’s Trip bezit dit kwintet de magische kunst om prachtige kleine liedjes te schrijven. Deze tweede EP (de eerste bij het Utrechtse label Beep! Beep! Back Up The Truck) Friends & Family is daarop geen uitzondering. Voorop staat het liedje dat vervolgens in lagen van ruis, gruis en ander piepend gespuis wordt gewikkeld. Daarmee creëren de Eindhovenaren zeven heerlijke noisepopnummers ergens tussen A Place To Bury Strangers, Sloan en No Age die van mij de hele dag door in Het Glazen Huis live uitgevoerd mogen worden. Enige risico dat de ramen en de bril van Giel Beelen kapot resoneren. Friends & Family is een plaat die je met al je vrienden en familie wilt delen. Downloaden dus die hap!


mij=Beep! Beep! Back Up The Truck

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven