Norah Jones – …Featuring

Norah Jones - ...FeaturingHet gaat weer richting de feestdagen. Tijd voor allerhande verzamel-cd’s dus. Die doen het goed in de schoen en onder de kerstboom. Het gros van die verzamelaars zijn simpele best-of’s, vaak al in de vierde of vijfde versie. Norah Jones kiest daar niet voor. …Featuring is precies wat de titel suggereert: het zijn allemaal songs waaraan Jones meewerkte. Ofwel in een hoofdrol, ofwel in een bijrol. Dat het een dubbel-cd is geeft wel aan dat Jones de afgelopen tien jaar een graag geziene gast is geweest onder collega’s. En die zijn van bonte pluimage. Hier staan Outkast, Foo Fighters en Herbie Hancock gemoedelijk naast elkaar. Het maakt …Featuring een beetje een tot een allegaartje, maar wel een vermakelijke. Het laat horen hoe de sierlijke zwaan Jones met gemak overeind blijft in bijna elke setting. Zelfs aan de zijde van rappers als Q-tip (“Life Is Better”) en Talib Kweli (“Soon The New Day”) voelt ze zich op gemak. Net als naast ouwe lullen als Herbie Hancock en Willie Nelson. De combinatie met die laatste die Norah verleidt te blijven in “Baby, It’s Cold Outside” is natuurlijk wel een tikkie bizar. Welke man zou niet in zijn schoenen willen staan? Verrassend is ook hoe goed de stemmen van Dave Grohl en Jones wang aan wang bij elkaar blijken te passen in “Virginia Moon” dat stond op de mellow-cd van Foo Fighters’ in 2005 verschenen album In Your Honor. Prachtig is ook het triootje dat ze met Gillian Welch en David Rawlings doet in “Loretta”. Die drie zouden samen een album op moeten nemen! Het mooiste nummer van …Featuring vind ik echter “Dear John” waarin Ryan Adams & The Cardinals aanschuiven. Ik ben niet zo’n Ryan Adams-adept, maar dit is erg gaaf.


mij=EMI

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven