Phantom Buffalo – Cement Postcard with Owl Colours

Phantom Buffalo - Cement Postcard with Owl ColoursMuziek waarbij indie gecombineerd wordt met americana en psychedelica, ritme en gitaarpartijen een hoofdrol spelen, het keyboard zijn eigen weg mag gaan en fragiele zang de boventoon voert, doet het goed. De Nederlandse exponent van deze stroming heet Moss. Ook het buitenland kent zijn pappenheimers. Zo zal Beach House een veel genoemde naam in de 2010 eindlijstjes zijn, en als Belle And Sebastian een betere plaat gemaakt had, waren ze absoluut winnaar geworden in deze categorie. Een outsider in de eindlijstjes is Cement Postcard With Owl Colours van Phantom Buffalo. Niet dat de band commercieel probeert te scoren. Dit derde album moesten ze zelfs eerst in eigen beheer uitbrengen, maar gelukkig pikte het Franse label Messie Murders ze op. Phantom Buffalo komt uit Portland en heette voor 2004 nog The Ponys. Op de prachtige hoes staan allemaal postzegels afgebeeld, en dat sluit prima aan bij dit album, dat een muzikale reis is. Het is geen plaat waar je volgens mij meteen voor valt, maar na veel draaien nestelen de liedjes zich in je hoofd. Dit album heeft dan ook overuren gedraaid. Het enige dat ik er nog over kwijt wil is, dat er hier ongetwijfeld nog vele uren bij zullen komen.


mij=Messie Murders / Munich

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven