Sharron Kraus – The Woody Nightshade

Sharron Kraus - The Woody NightshadeIk heb wel wat met moeilijk in het gehoor liggende stemmen. Stemmen die je rillingen over je rug kunnen laten lopen omdat ze tegen het valse aan lijken te zitten. Met de nadruk op bijna. Soms past dat namelijk gewoon prima bij de muziek. Neem bijvoorbeeld Sharron Kraus. De manier waarop zij zingt op haar nieuwe plaat The Woody Nightshade past perfect bij het soort folk dat zij maakt. Die is behoorlijk traditioneel en diepgeworteld in Engeland. Daar past een lastige stem juist prima bij. Als ik niet beter wist, dan zou ik ook zeggen dat ze een Britse zangeres was en zeker niet dat ze uit New York afkomstig zou zijn. Toch is dat zo. Ik kan me voorstellen dat voor menigeen haar folk noir moeilijk zal beklijven. Mij intrigeren de songs op The Woody Nightshade. Het is een beetje als de plant waar de plaat na vernoemd is. Alles eraan is bijna dodelijk giftig, tegelijkertijd kunnen delen ervan ook uitstekend als medicijn dingen. Als ik plat zou wil zeggen waar het op lijkt dan zou ik “The Battle of Evermore” als referentie aan kunnen halen. Laat ik dat maar niet doen, want de songs op The Woody Nightshade zijn veel traditioneler. Verwar dat overigens alsjeblieft niet met ouderwets. Want outdated klinkt The Woody Nightshade absoluut niet.


mij=Strange Attractors Audio House / Clearspot

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven