Tunes – Pududu!

the_tunes-pududu.jpgAppels zijn heerlijk. Of je er nou appelmoes van maakt of speciaal appelsap (zoals mijn oom doet met Rembrandt-appels). Mijn oma maakte altijd ‘appeltjes onder de dekens’, een goddelijke warme appelpudding. Het was vergelijkbaar met appelvanille, ook lekker en sneller klaar. Je schilt een appel in blokjes en legt die zonder klokhuis in een bakje met een eetlepel water en wat suiker en kaneel. Dat gaat twee minuten in de magnetron, koude vanillevla erbij en het effect smaakt net zo verrukkelijk als warme kersen op ijs. Als koude schotel zijn appels uitstekend te mengen met witlof – tevoren het harde deel (de pit) eruit snijden – schijfjes mandarijn, walnoten en dressing. Voer voor lekkerbekken! En dan heb ik het nog niet eens gehad over appelbollen, appelflappen, appeltaart met gepofte walnoten of appelcake. Niet voor niks heeft de jonge band The Tunes uit Amsterdam de appel tot hun bandlogo verklaard. The Tunes’ single “Apples” is het vrolijkste nummer van heel 2010 en de rest van het album is al even aanstekelijk. Werkelijk alles is er goed aan; niet alleen de zeer aanwezige trekharmonica, maar ook de teksten en de joviale uitvoering, gerijpt door trektochten van de band door Europa. Nee, dan is het niet gek dat de liedjes bijna Frans klinken, ambachtelijk gearrangeerd en direct meeneuriebaar (die titel!). Evengoed is deze plaat verplichte kost voor Beatles-liefhebbers. Folk ‘n roll, noemt de band het zelf. Check die gitaarsolo in opener “Train of Life”! Nee, serieus, check die! Al je ochtendhumeur verdwijnt als sneeuw (hihi) voor de zon. En eet er vooral een appeltje bij. Sprankelender wordt het niet meer dit jaar.


mij=Eigen beheer / Rough Trade

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven