The Crookes – Dreams Of Another Day

The Crookes - Dreams Of Another DaySoms luister ik wel eens naar bandjes en vraag ik me af of het ooit bij Vampire Weekend is opgekomen om The Smiths te coveren. Gewoon om te kijken hoe dat uitpakt. Zo wil ik thuis mashups in elkaar pielen van bands die in mijn optiek bij elkaar horen of elkaar aanvullen. Zoals The Housemartins en The Smiths samen. Na het beluisteren van Dreams Of Another Day van The Crookes kan ik alle gedachten en noeste huisvlijt in de prullenbak kwijt, want deze band is The Housemartins en Smiths in één. De luchtige stadsproblematiek, het studentenleven, puberliefdesperikelen, het komt allemaal aan bod. Het maakt van The Crookes een sympathiek cardigan-en polo-bandje met een prima live-reputatie dat zich nog niet bekommert om Morrissey‘s grote ideeën en politieke idealen.


mij=Fierce Panda / Munich

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top