The Demon's Claws – The Defrosting of…

The-Demons-Claws_The-Defrosting-Of.jpgHebben ze me daar mooi even op het verkeerde been gezet. Het spuuglelijke hoesje, de naam van het album en de bijna onleesbare bandnaam deden het zo wie zo niet vermoeden. Het was de naam van het label – In the Red -, de twee eerdere platen of de recente tour die uiteindelijk verraden dat het hier wel degelijk om het combo garagerockers gaat dat zich The Demon’s Claws noemt. Maar wederom worden we op het verkeerde been gezet. Bevatten de vorige albums van deze Canadezen fijne, maar relatief stijlvaste garagerock, The Defrosting of… laat iets anders horen. Een band die groeit en op zoek is naar een vorm van garagerock die meer bij de eenentwintigste eeuw past. Het geluid van The Demon’s Claws – fuzzgitaren, schijnbaar simpele, maar o zo effectieve drums, een snerende zanger – wordt hier gemixt met een soort alt-country (‘Fucked On K’ – die drummrolls! -, ‘Weird Ways’), psychedelica (‘Fed From Her Hand’ en het fantastische ‘Trip To The Clinic’), punky rock ‘n’ roll (‘Laser Beams’) en zelfs iets dat lijkt op een ontspoord stukje vaudeville (‘You’ll Always Be My Friend’). The devil mag zich dan in the details verstoppen, het zijn juist deze verschillende elementen die The Defrosting of… tot meer maken dan zomaar een felle en springerige garagerockplaat.


mij=In The Red / Konkurrent

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven