The Steve Adamyk Band – The Steve Adamyk Band

The Steve Adamyk Band - The Steve Adamyk BandNog geen twaalf jaar waren we, in de laatste klas van de lage school, en we hadden al ons eerste optreden. Drie klasgenootjes en ik mochten in de klas een nummer van onze favoriete band playbacken. Het ging in ons geval om “Rock ‘n’ Roll High-School” van The Ramones. Ik nam plaats achter het ‘drumstel’, een aantal Omo-wasmiddeltrommels, en drumde met twee Chinese eetstokjes alsof mijn leven ervan af hing. Vandaag de dag zou het optreden absoluut op YouTube zijn beland en ik zou er heel wat voor over hebben om er opnames van te hebben. Het zou me niks verbazen als Steve Adamyk ook ooit zo voor de klas heeft gestaan. De Canadees maakt muziek die behoorlijk verwant is aan The Ramones: korte, catchy punksongs met een enorme meezingfactor. Eigenlijk is Adamyk vooral bekend in de muziekscene in Ottawa, waar hij al diverse punkbandjes versleet en nu onder eigen naam een album uitbrengt. Er zijn duizenden bands als The Steve Adamyk Band, maar slechts enkelen zullen net zo charmant en aanstekelijk zijn als deze.


Mij=P-Trash / Clearspot

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven